Brixton

Octy

Ocet z czarnej porzeczki

    29,00 zł - 49,00 zł
    29,00 PLN
    Kolor:

    nazwa palety:

    Dodano do koszyka

    Naturalny, żywy ocet z czarnej porzeczki produkujemy z owoców pochodzących z czystych terenów u obrzeża kotliny sandomierskiej. Do produkcji używamy owoców zdrowych i dojrzałych poddanych naturalnemu procesowi fermentacji, bez dodatku drożdży. Fermentacja alkoholowa przy otwartym procesie produkcji i stałym natlenieniu dzięki bateriom z rodziny Acetobacteraceae postępuje w cichą fermentację octową. Powolny proces trwa od kilku do kilkunastu tygodni. Po zakończonej fermentacji octowej nasz ocet dojrzewa od trzech do dwunastu miesięcy.

    Ocet jest niepasteryzowany i niefiltrowany, nie używamy siarczynów czy przeciwutleniaczy dzięki czemu żywy ocet zachowuje wszystkie wartości poddanych fermentacji czarnych porzeczek.

    Idealny do mięs, marynat, dziczyzny, diet, do bezpośredniego picia po rozcieńczeniu z wodą.

    Życzymy Państwu

    Udanych zakupów oraz ...